Te renoveren hoevewoning op een zuidgeoriënteerd perceel van 3.910 m² !

EUR 419.000

Hoolst 103, 2490 Balen

Altijd al gedroomd van wonen in een boerderij? Dit is jouw kans. Deze hoeve met een aanzienlijk perceel en een schuur charmeert elke plattelandsliefhebber. Hier vind je zeker en vast de rust die je nodig hebt.

De tuin/weide heeft nog het echte klassieke landbouwkarakter, en je kunt dit gebied gebruiken om er dieren op te houden, zoals schapen of paarden. Een alpacaboerderij? Ook dat kan hier! Het voorste deel van de zuidelijk gerichte tuin is een beetje afgeschermd van de weg en de omgeving, waardoor je hier een heel mooi terras kunt aanleggen. Deze plek kun je volledig naar jouw wens inrichten!

De schuur van maar liefst +/- 160 m² is zeer ruim en heeft alles wat je nodig hebt om er een hobbyruimte, een garage, een tweede woonst of stal van te maken. Ook voor een bedrijfje op te starten is dit gebouw ideaal.

In de woning vind je hetzelfde landelijke karakter terug van de rest van het vastgoed. Hoewel het interieur een opfrisbeurt verdient, blijft het wel een charmant karakter houden. Het bestaat uit twee delen. Eén deel heeft namelijk een woonkamer, een keuken en een slaapkamer. In het andere deel vind je dan weer een tweede woonkamer, de slaapkamer en de berging.

De eerste woonkamer is heel klein en heeft veel potentieel. Je kunt er bijvoorbeeld een zithoek van maken. De tweede woonkamer is iets ruimer en heeft ook een verlengd gedeelte wat perfect kan gebruikt worden als eetruimte als er gasten zijn. De eiken details in het plafond en de muren zorgen voor een authentiek karakter.

Verder vind je nog twee woonkamers in de hoeve, die volledig in te richten zijn naar jouw smaak. Een absoluut pluspunt van deze typisch Vlaamse hoeve is de enorme (nog ongebruikte) zolder. De eiken dakbalken geven deze ruimte een unieke sfeer. Potentieel gegarandeerd! Na een grondige renovatie kun je hem bijvoorbeeld omtoveren tot een uit de kluiten gewassen hobbyruimte, een praktijkruimte of een ander soort bedrijf, zoals een kantoor of zelfs een schrijnwerkerij. De ruimte leent zich ook goed om er extra slaapkamers in te bouwen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is hier mogelijk!

Samengevat, deze hoeve heeft alles wat je nodig hebt om jouw persoonlijke woning te creëren. De rust en het typisch landelijke karakter van deze woning is typisch voor het Balens landschap, en de grote weide met een aangename zuidgeoriënteerde tuin is ideaal om dieren te houden en om zomers te ontspannen op het terras. De ruime schuur is een ideaal bijgebouw dat getransformeerd kan worden in zowat alles wat in je verbeelding opkomt.

EPC: 668 kWh/m²

Mogelijke financiële tegemoetkomingen (indien u aan de voorwaarden voldoet): verlaagd tarief van 1% verkooprechten bij grondige energetische renovatie en herbouw, renovatie / herbouw aan 6% BTW, tal van renovatiepremies, rentesubsidie bij renovatie, ... .

Dit pand kan onderhevig zijn aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd voor residentiële gebouwen. Consulteer voor meer informatie de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap via vlaanderen.be.

Watertoets: P(erceel) score: D | G(ebouw) score: B

Stedenbouwkundige inlichtingen: gelegen in woongebied met landelijk karakter (WgLk), vergunning uitgereikt (Vg), geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd (Gmo), geen voorkooprecht (Gvkr), geen verkavelingsvergunning (Gvv)

Algemeen

Type
Woning
Boerderij
Prijs
€ 419.000
Algemene staat
redelijk
Staat keuken
redelijk
Staat badkamer
redelijk

Terrein

Tuin
Ja
Oriëntatie tuin
Zuid
Terras
Ja
Oriëntatie terras
Zuid

Indeling

Zolder
Ja
Keuken
7,48 m²
Slaapkamers
2
Slaapkamer 1
19,15 m²
Slaapkamer 2
11,95 m²
Woonkamers
2
Woonkamer 1
26,90 m²
Woonkamer 2
16,10 m²

Comfort

Open haard
Ja
Parking
Ja

Energie

EPC
668 kWh/m²
Elektriciteitskeuring
ja, niet conform
Stookolie
Ja
Centrale verwarming
Ja
Ward Van Genechten

Uw expert

Ward Van Genechten

+32 491 56 47 72

Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons zoeken!

Bezoek inplannen? Meer info?

Gelieve uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw straat in te vullen
Gelieve uw nummer in te vullen
Gelieve uw bus in te vullen
Gelieve uw e-mail in te vullen
Gelieve uw postcode in te vullen
Gelieve uw plaats in te vullen
Gelieve uw telefoon in te vullen
Gelieve uw bericht in te vullen
Gelieve akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden